foto 6
foto 7
foto 8
banner eBOOK

Tiparul de carte este de acum accesibil oricărui autor

 

Dacă te afli la prima experienţă editorială sau ai o carte deja publicată care s-au vândut, dar editura ta nu mai dorește să tipărească și alte exemplare, le poți retipări la Smart, într-un tiraj minim, transformîndu-le în surse pasive de venit. Oricum, înainte de a lua această decizie, verifică-ţi contractul de publicare pe respectivul titlu!

La noi găsiţi cel mai bun raport calitate preţ per exemplar tipărit, astfel încât, dacă un autor are ceva de spus, să o poată face în orice moment, publicând o carte sau mai multe.

Beneficiile tale:

  • Poți publica şi tipări în orice moment, fără să fii nevoit să îți găsești un editor.
  • Poți testa orice titlu nou, cu un tiraj minim de 50 de exemplare care să fie vândute în Librăria Smart şi în alte 4 librării virtuale.
  • Îți poți actualiza oricând stocurile de carte pentru titlurile care au succes la public şi se vând.

 

Tirajul minim pentru prezenţa în Librăria Smart

Tirajul minim pe care trebuie să-l tipărești pentru a avea cartea la vânzare în Librăria Smart este de 50 de exemplare. Aceste exemplare îți aparţin în totalitate. Ele se află în custodia noastră pentru a fi vândute sau distribuite. Fără a tipări alte exemplare, Smart îţi oferă posibilitatea de a vinde aceste cărţi pe încă 4 librării virtuale. Dacă vrei să-ţi vinzi cărţile mai repede, îţi recomandăm prezenţa pe siteurile acestor librării.

Exemplare pentru autor

Peste acest tiraj minim, reprezentând stocul minim de distribuţie în librării, autorul îşi poate comanda oricâte exemplare doreşte, la acelaşi preţ de producţie per exemplar.

Notă: Pentru exemplarele proprii, cumpărate la preţ de producţie, autorii nu primesc drepturi de autor. Drepturile de autor se primesc numai pentru exemplarele aflate la vânzare.

 

Epuizarea stocului de carte şi actualizarea acestuia

De fiecare dată când stocul tău scade sub 20 de exemplare, vei fi atenţionat. În acest moment, poți hotărî dacă şi cu câte exemplare îți actualizezi stocul de carte. În cazul în care nu îți actualizezi stocul la timp, şi nu mai ai exemplare pe stoc, automat, titlul devine indisponibil cititorilor. Dacă stocul tău de carte este epuizat, iar Smart are cerere pentru el, Smart îl poate retipări, în sistem POD (adică la cerere). Drepturile tale de autor vor fi tot de 70% din încasări, după scăderea din preţul de raft a rabatului de distribuţie şi producţia cărţii. Citeşte contractul Smart, Termeni şi condiţii, pentru a afla cum se calculează drepturile de autor în situaţia în care Smart tipăreşte un exemplar la cerere.

Exemplare pentru Depozitul legal de carte al Bibliotecii Naţionale a României

La primul tiraj al unei cărţi, tu, în calitate de autor-editor, ai obligaţia de a tipări 8 exemplare ale cărţii, exemplare pe care Smart le va trimite către depozitul legal de carte al Bibliotecii Naţionale a României.

Transportul şi expediţia cărţilor

Livrarea cărţilor se face în colete, cu un curier rapid. Expediţia volumelor către autori se face tot cu firme de curierat, iar plata expediţiilor se face de către autor.

Cotaţie personalizată

Deoarece preţul de tipar se calculează în funcţie de formatul cărţii, numărul de pagini, tiraj etc., solicită consiliere sau o cotaţie personalizată! Echipa noastră te va consilia şi îţi va oferi acea soluţie care să corespundă cel mai bine cerințelor tale şi bugetului tău de publicare. Precizează de fiecare dată caracteristicile pe care doreşti să le aibă cartea ta.

Scrii cărţi pentru copii? Publici poezie?

Află care sunt cele mai economice variante pentru tipar

  • Dacă scrii cărţi pentru copii, există câteva variante de tipar astfel încât investiţia pe care o faci să fie minimă. Iată cele mai convenabile variante.
Format carte A5, 32 de pagini, interior alb negru, copertă color, (capsat) tiraj 50- … exemplare
Format carte A4, 24 de pagini, interior alb negru, copertă color, (capsat) tiraj 50- … exemplare

Pentru un interior care are şi imagini color solicită o cotaţie personalizată. Trebuie să ne spui ce format are cartea, câte pagini are cartea în total, câte imagini sunt color din totalul paginilor, unde sunt poziţionate paginile – aleatoriu, grupate la mijlocul cărţii, grupate la sfârşitul cărţii.

Tiraj minim: 50 sau 300 de exemplare

  • Soluţii economice la cărţile de poezie

Cărţile de poezie de 64, 96 sau 128 de pagini au în general un preţ de producţie mic, în formatele 13 x 20 cm, chiar dacă alegi să faci 50 de exemplare sau 300 de exemplare.

Tiraje minime: 50 sau 300 de exemplare

 

Pentru a beneficia de finisaje speciale, cum ar fi lăcuirea selectivă, scrisul în relief sau backflapurile (copertă cu aripioare îndoite în interior), trebuie să tipărești minim 500 de exemplare. Pentru această variantă, solicită o cotaţie personalizată!