Publică-ţi eBook-ul şi accesează grupuri noi de cititori. Oamenii petrec din ce în ce mai mult timp în faţa ecranelor calculatoarelor sau pe diverse dispozitive electronice, așa că le este ușor să citească și cărți pe telefon sau pe tableta. Elimină costurile de tipar şi fă-ţi cartea accesibilă cititorilor printr-un singur click. Scurtează timpul de producţie a unei cărţi, elimină costurile poştale sau de curierat şi oferă cititorilor tăi cărţi pe care şi le permit, cu un preţ mai mic cu cel puţin 20% faţă de cel al cărţii tipărite. Având cheltuieli mai mici, profiturile tale din vânzarea unui e-book vor fi întotdeauna mai mari. Dacă ai deja o carte tipărită, prin publicarea unui e-book te poți adresa unui public mai larg de cititori. Începe publicarea!

ISBN eBook

Atunci când vă hotărâţi să publicaţi un eBook, aveţi nevoie de un ISBN.

Important de ştiut, ISBN-ul unui eBook este diferit de ISBN-ul cărţii tipărite. Dacă dorţi să aveţi un eBook în varianta pdf, aveţi nevoie de un ISBN, iar dacă doriţi să aveţi şi un eBook în variantă ePub, aveţi nevoie de un alt ISBN. Smart Publishing vă poate asigura ISBN-uri diferite pentru fiecare ediţie eBook.

Despre coperta unui eBook

Îți place sau nu, cititorii judecă o carte din momentul în care îi privesc coperta. Felul în care arată coperta cărţii tale poate influenţa decizia de cumpărare a cititorilor. O copertă bună vinde întotdeauna mai multe exemplare. O copertă de calitate inspiră încredere şi îți poate creşte vânzările.

Spre deosebire de coperta unei cărţi tipărite, un eBook are o singură copertă, coperta 1.

Pe copertă trebuie să apară în mod obligatoriu: numele autorului /autorilor (atunci când cartea are doi sau mai mulţi autori), titlu cărţii şi subtitlul acesteia, dacă este cazul. Pe coperta 1, mai poate apărea, după caz, logotipul editurii.

Tipul imaginii: Pentru a publica un eBook, Smart Publishing acceptă unul dintre cele două formate de copertă: .jpeg sau .tiff

Dimensiunile copertei: Coperta unui eBook trebuie să fie un dreptunghi, al cărui raport înălţime / lăţime este în mod ideal de aproximativ 1,5 sau 1,6. Exemplu: La o copertă care are dimensiunile 13cm x 20cm împarte înălţimea cărţii la lăţimea acesteia şi verifică dacă raportul este apropiat de 1,5  (formatul 13.33cm x 20.32 cm este valabil pentru Amazon, 20,32:13,33=1,52)

Pentru o calitate cât mai bună a copertei, respectă următoarele dimensiuni în pixeli:

Lăţime: aprox. 1500 pixeli

Înălţime: aprox 2500 pixeli

Culoarea copertei: Coperta unui eBook trebuie predată în format RGB (nu CMYK, aşa cum se predă coperta unei cărţi tipărite). RGB-ul este specific web-ului şi dispozitivelor electronice.

Copertele albe sau de culori foarte deschise: Dacă ai o copertă de culoare albă sau este foarte deschisă la culoare, adăugă copertei tale o uşoară margine gri de 2-3 pixeli, astfel încât coperta să fie definită şi să nu se piardă (vizual) în paginile de web.

Aspectul copertei

Smart Publishing îşi rezervă dreptul de a îți refuza coperta, dacă:

  • imaginile copertei sunt neclare, blurate sau sunt de o calitate îndoielnică;
  • nu ai drepturi de autor pentru imaginile folosite / pentru iconuri sau simboluri / logotipuri;
  • există suspiciuni de copyright asupra imaginilor sau conţinutului acestora;
  • folosești imagini cu personalităţi, fără a avea acceptul de utilizare;
  • folosești imagini sau simboluri indecente etc.

În cazul în care nu te descurci ACHIZIȚIONEAZĂ Serviciul REALIZARE COPERTĂ!

Accesează secțiunea SERVICII EDITORIALE pentru a achiziționa serviciile de care ai nevoie: PROCEDURĂ OBȚINERE ISBN, CORECTURĂ, REDACTARE, TEHNOREDACTARE (paginare), REALIZARE COPERTĂ etc.